Hlavní obsah

Den v byznysu: Hospoda na sídlišti dnes vydělává lépe než podnik u orloje

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 2. září.

Článek

Máme pro vás souhrn středečních byznysových zpráv.

Rouškovné udělá důchodcům radost, půjdou k holiči

Vláda schválila pět tisíc pro důchodce. Podle ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové pomůže „rouškovné“ nakopnout ekonomiku. Důchodci nebudou investovat, ale půjdou třeba ke kadeřníkovi.

Její optimismus však nesdílí Národní rozpočtová rada, která varovala, že si vláda napůjčuje spoustu peněz a nebude je umět smysluplně utratit. Podle výpočtu Seznam Zprávy musí kabinet do konce roku utratit 270 miliard korun.

Češi zachraňují šampaňské

Cyril Svozil, šéf topenářské společnosti Fenix Group, ve studiu prozradil, že se jeho firma dokázala prosadit v další oblasti. Tentokrát jde o vinaře ve francouzském Champagne, kterým pomáhají topné kabely z Česka porazit jarní mrazíky. Další zájemci se podle Svozila hlásí.

Rodiny kupovaly spoustu Lega

Dánský výrobce stavebnice Lego zažil pěkný půlrok, prodeje rostly a s nimi i tržby. „Vidíme velmi dobrý vývoj během karanténních opatření, kdy si spolu začali členové rodiny více hrát a stavět si lego,“ řekl pro Reuters generální ředitel Niels Christiansen.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM , a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované