Hlavní obsah

Hostitelka z Airbnb odmítla turistku z rasových důvodů. Teď musí do školy a platit odškodné

Za zrušení rezervace ubytování z rasových důvodů musí hostitelka zaplatit nejen odškodné.

 

Reklama

Kromě vyplacení finanční náhrady, jež činí více než 100 tisíc korun, se hostitelka musí mimo jiné zúčastnit vysokoškolského kurzu americko-asijských studií.

Článek

Když Tami Barkerová, která pronajímala své prostory v Kalifornii přes Airbnb, náhle zrušila rezervaci přijíždějící turistce, netušila, co všechno ji čeká. Rezervaci zrušila jen několik minut před příjezdem Korejky Dyne Suhové.

„I kdybys byla poslední člověk na planetě, stejně bych tě neubytovala. Jedním slovem: Asiatka,” napsala Barkerová Korejce důvod zrušení v soukromé konverzaci.

V dalších zprávách se hostitelka odkázala na amerického prezidenta Donalda Trumpa. „Přesně kvůli tomu jsme si zvolili Trumpa. A já nedovolím, aby má země musela dělat, co jí řeknou cizinci,” uvedla.

Poškozená turistka se nenechala zastrašit

Dyne Suhová ale jako studentka práv věděla, čeho se svým chováním hostitelka dopustila, a nahlásila ji proto vedení Airbnb za projev rasismu. Společnost následně účet Barkerové trvale zrušila kvůli porušení občanských práv s odůvodněním, že takové jednání je neakceptovatelné.

Kompenzace, kterou Suhová na Barkerové vymohla, zahrnuje hned několik bodů.

Kromě vyplacení finanční náhrady, jež činí více než 100 tisíc korun, se hostitelka musí mimo jiné zúčastnit vysokoškolského kurzu americko-asijských studií a pracovat jako dobrovolnice v organizaci na ochranu lidských práv.

Reklama

Související témata:

Doporučované