Hlavní obsah

Hotel, nebo akvárium. Ve Francii roste ubytování pro přírodní lidi

Nová éra v ubytování? Francouzi chtějí hotelové komplexy z LumiPodů.Video: Jan Marek

 

Reklama

Osvěžení pro těžce zkoušené hoteliéry, ve Francii svítá nové éře ubytování. Alpské lesy tam zdobí první LumiPod. Kruhová kabina nerozlišuje mezi interiérem a exteriérem, celou její polovinu s ložnicí tvoří posuvná prosklená stěna.

Článek

Scéna jako z lesního hororu. Tak by LumiPod mohli vidět alespoň jejich režiséři a skalní fanoušci. Unikátní kruhový domek kdesi ve francouzských Alpách, 1000 metrů nad mořem, může ale nadchnout i milovníky přírody. Půlku jeho stěny tvoří posuvné skleněné panely s výhledem do lesa. Ložnice má proti zvědavcům ale i závěsy.

Francouzská firma Lumicene myslela i na šetrnost vůči prostředí. Kabina ze dvou částí stojí na čtyřech pilířích: země se tak dotýká minimálně. Podlahu a stěny tvoří dubové parkety a dýhy, strop vlněná plsť, jak popisuje třeba magazín Business Insider.

Schéma Lumipodu.

Půdorys stavby ukazuje, že domku nechybí ani záchod, koupelna nebo šatna. Vlastní zdroj energie už bohužel ano, to chce firma ještě letos napravit.Tři velikosti LumiPodu od 18 do 36 metrů čtverečních tak zatím nabízejí připojení do předpřipravených sítí. Vyrobit jeden domek trvá tři až čtyři měsíce a jeho instalace týmem Lumicene od dvou do tří dnů, dodává sama firma.

Nabídka a výroba.

Francouzi chtějí LumiPody z Lyonu zásobit celou Evropu. Jejich vizí jsou hotelové komplexy s desítkami domků rozsetými ve svazích kopců, lesích nebo na plážích. Pár by jich ale dali i do centra Paříže, na letní olympijské hry za čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Doporučované