Hlavní obsah

Houston pod vodou: Na 100 000 lidí se ocitlo bez elektřiny

Silný déšť způsobuje v texaském městě záplavy.Video: AP

 

Reklama

Jih Spojených států zasáhl silný déšť. V některých regionech Texasu bojují s povodněmi.

Článek

Okolí amerického města Houston se připravuje na vážné záplavy. Už podruhé v tomto týdnu čelí silnému dešti a krupobití. Hrozí, že některé toky se vylijí z koryt.

Národní meteorologická služba ve čtvrtek podle agentury AP oznámila, že v některých oblastech spadlo až 76 milimetrů srážek za hodinu.

NMS proto vydala akutní povodňovou zprávu pro pět krajů v jihovýchodním Texasu. Mezi ohroženými kraji je i Harris, ve kterém se nachází Houston. V jeho blízkém okolí spadlo za čtvrteční večer 150 milimetrů srážek.

Podle tamních médií je kvůli silné bouřce 100 000 lidí bez elektrického proudu a desítky cest jsou pod vodou.

„Dnešní výhled v Clear Lake na jihovýchodě Houstonu. Vyfotila ho má nejlepší kamarádka. Jedna věc, kterou slýchám znovu a znovu, je to, jak tyhle události připomínají hurikán Harvey a ochromující nejistotu otázky: Vytopí to zase můj dům?“ napsala na svůj Twitter meteoroložka kanálu 10 News WTSP Natalie Ferrari.

Houston čelil opakovaným záplavám i dříve. Město má nedostatečnou kanalizaci. V minulosti ve městě také rychle přibývala zástavba, čímž se omezila půda, do které se voda může vsáknout.

Reklama

Doporučované