Hlavní obsah

Hradecké Klicperovo divadlo uvede v Broumově tři open-air představení

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Královéhradecké Klicperovo divadlo uvede od 1. do 3. července v klášterních zahradách v Broumově na Náchodsku tři open-air představení.

Článek

Hradečtí divadelníci hledali venkovní prostor, kde nebudou muset být epidemická opatření pro diváky tak přísná jako uvnitř divadel. ČTK to dnes sdělili zástupci Klicperova divadla. I když se postupně opatření proti koronaviru rozvolňují, hraní uvnitř divadel bude možné pouze za přísných podmínek.

„Díky Vzdělávacímu a kulturnímu centru Broumov a Agentuře pro rozvoj Broumovska tak vyroste v zahradách broumovského kláštera pódium a sezení pro 300 diváků. Unikátní prostor klášterních zahrad se tak stane na začátku léta dějištěm tří exkluzivních představení. Přímo pod širým nebem budou moci diváci zažít neopakovatelnou atmosféru živých představení,“ uvedl mluvčí divadla Martin Sedláček.

Po první dva večery Klicperovo divadlo představí inscenaci Lakomec. Legendární Moliérovu komedii divadlo nastudovalo v režii Michala Háby. Závěrečný večer bude patřit jevištní podobě sbírky balad Kytice, která je nejslavnějším dílem Karla Jaromíra Erbena. Oceňované představení režiséra Karla Brožka spolu s hudbou Daniela Fikejze, které má za sebou více než stovku repríz, se v Broumově dočká vůbec prvního open-air uvedení, uvedli zástupci divadla.

„Pro herce je velkým zážitkem hrát na místě, kudy kráčela historie, jako je například areálem kláštera v Broumově. Všichni v divadle se už na tento výjimečný zážitek těší. A moje intuice mi napovídá, že letošní tři představení Klicperova divadla budou začátkem letní tradice a že se do Broumova budeme rádi vracet,“ uvedl umělecký šéf Klicperova divadla Pavel Khek.

Vstupenky na open-air představení Klicperova divadla v Broumově je možné zakoupit on-line na www.klicperovodivadlo.cz nebo osobně na pokladně prohlídkového okruhu broumovského kláštera.

Reklama

Doporučované