Hlavní obsah

Hradecký kraj chce do konce roku spustit novou destinační společnost

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu by mohla začít fungovat od 1. prosince. Nová organizace nahradí původní Centrálu cestovního ruchu Královéhradeckého kraje a obecně prospěšnou společnost Revitalizace Kuks.

Článek

Nová organizace bude koordinovat a rozvíjet turistickou nabídku regionu. O jejím založení rozhodnou krajští zastupitelé.

Vznik centrály cestovního ruchu jako krajské příspěvkové organizace podle náměstkyně hejtmana pro kulturu a cestovní ruch Martiny Berdychové (Východočeši) umožní rychlejší rozhodování, stabilní financování i lepší kontrolu nad veřejnými prostředky.

„Stanovy původní Centrály cestovního ruchu Královéhradeckého kraje znemožňovaly flexibilně reagovat na nové podněty. Zapsaný spolek měl také nejisté financování, vypočítané na základě toho, kolik v kraji přenocovalo turistů v uplynulém roce. Kvůli tomu by tak v příštím roce hospodařil s příspěvkem na provoz o 3,5 milionu nižším než letos,“ uvedla Berdychová.

Hlavním úkolem Královéhradecké krajské centrály cestovního ruchu bude koordinace aktivit a úzká spolupráce se sedmi oblastními destinačními společnostmi, tvorba turistických produktů zasahujících do území více oblastních destinačních společností, čerpání dotací, provoz informačního centra a prezentace kraje.

„Území kraje plně pokrývá sedm oblastních destinačních společností, které mají dlouholetou historii a jsou známé a zavedené. Úkolem krajské příspěvkové organizace bude tyto aktivity a produkty propojovat, kombinovat a pomáhat s jejich propagací,“ řekla Berdychová.

Reklama

Doporučované