Hlavní obsah

Královéhradecký kraj rozdělí v roce 2021 na dotacích 77 milionů Kč

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Královéhradecký kraj v roce 2021 hodlá rozdělit na dotacích přes 77 milionů korun. Je to méně než v předchozích letech.

Článek

Kraj musel kvůli dopadům pandemie koronaviru a vzhledem k předpokládaným výpadkům příjmů veřejných rozpočtů zredukovat objem peněz rozdělovaných prostřednictvím dotačních titulů. ČTK to dnes sdělili zástupci kraje.

„Kraj musí v současné situaci šetřit, ale v případě příznivého vývoje se budeme snažit první změnou rozpočtu zvýšit alokaci některých programů,“ uvedl radní pro regionální rozvoj a dotace Adam Valenta (Piráti).

Prioritami budou podpora dobrovolných hasičů, včetně obnovy hasičské techniky, výstavby hasičských zbrojnic nebo investice do sportovních zařízení či Program obnovy venkova.

Na podporu regionálního rozvoje by mělo z krajského rozpočtu jít více než 25 milionů korun, na vzdělání 1,4 milionu, na volnočasové aktivity 1,7 milionu a na programy na podporu životního prostředí a zemědělství téměř tři miliony korun. Na prevenci rizikového chování kraj vyčlenil tři čtvrtě milionu korun, na podporu volnočasových aktivit 1,7 milionu.

Kultura a památková péče může počítat s téměř 20 miliony korun a v Programu obnovy venkova je 12 milionů korun. Podobná částka je určena na sport a tělovýchovu. Více než dva miliony korun mají podpořit cestovní ruch, uvedli dnes zástupci kraje.

Reklama

Doporučované