Hlavní obsah

Hradní souboj vrcholí. Drahošovi přijely na pomoc traktory

Jiřího Drahoše doprovázeli cestou po Praze soukromí zemědělci.

 

Reklama

Do druhého kola voleb nové hlavy státu zbývá jediný den, oba kandidáti se střetnou ve finálovém televizním duelu.

Článek

Soukromí zemědělci se rozhodli podpořit vyzyvatele současného prezidenta. Jejich asociace oznámila, že doprovodí akademika Jiřího Drahoše během jeho čtvrtečního programu. Z Drahošova bydliště v Praze 6 vyjede kolona několika desítek traktorů a doprovodí finalistu prezidentské volby na jeho další cestě.

Pro prezidenta Miloše Zemana a jeho soupeře je čtvrtek velmi důležitým dnem, protože se oba účastní druhého vzájemného televizního duelu. Čeká je debata v České televizi.

Souboj mezi Zemanem a Drahošem bude podle všech prognóz velmi vyrovnaný. Od pondělí platí zákaz zveřejňovat nové předvolební průzkumy, ty, které vznikly před tímto datem, ukazovaly, že rozdíl mezi oběma kandidáty může být v pouhých desítkách tisíc hlasů. Voličů je přitom osm milionů a předpokládá se, že pět milionů z nich skutečně přijde volit.

Také sázkové kanceláře a jejich bookmakeři předpokládají těsný souboj. Zatímco v neděli byl jejich favoritem Jiří Drahoš (kurz na něj byl 1:1,8, zatímco na Miloše Zemana 1:2,5), nyní se role obou aktérů obrátily. Sázející favorizují Miloše Zemana, proto kurz na prezidenta spadl na 1:1,5 a na Drahoše vystoupal na 1:2,3.

Reklama

Doporučované