Hlavní obsah

Hrajte jako s Ruskem! Chci vidět ofenzivní hokej, radí bývalá hvězda. Proč to nejde Červenkovi?

Podívejte se na rozhovor s Jaroslavem Bednářem o šancích českého týmu ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Bývalý vynikající útočník Jaroslav Bednář stejně jako trenéři i fanoušci cítí, že šanci postoupit přes USA ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa česká reprezentace má. Nabádá do útoku. Klíčový zápas turnaje se hraje ve čtvrtek v 16:15.

Článek

Ono to půjde, a ne že ne. Hokejové Česko cítí po zajímavých výkonech národního týmu v základní skupině šanci, že by jejich tým mohl na mistrovství světa v Dánsku dojít daleko. Jestli se šampionát bude hodnotit jako velký úspěch, o tom rozhodne jeden jediný zápas. Čtvrtfinálový souboj s USA pošle český tým buď domů, nebo vstříc medailovým bojům.

„Jestli budeme hrát tak jako s Ruskem, tak šanci máme,” říká v rozhovoru pro Seznam.cz bývalý vynikající hokejista Jaroslav Bednář. Před pár dny se přímo z Dánska vrátil, v dějišti mistrovství světa byl pracovně už jako manažer extraligového Mountfield HK. Výkony českého týmu ho zaujaly stejně jako ostatní.

„Je to o tom pozvat mladé kluky. Experti tvrdí, že mládež nemáme a nemáme trenéry, kteří je vychovají. Teď se ukázalo, že takoví kluci tady jsou. Do národního týmu přišla dravost. Jeden jak druhý zapadli perfektně a hrají výborně. Bylo to o tom najít kuráž a nechat je hrát,” říká Bednář.

Měli by Češi v zápase útočit? A proč to nejde kapitánovi týmu Romanu Červenkovi? I na to Jaroslav Bednář v rozhovoru pro Seznam odpovídal. Podívejte se ve videu.

Reklama

Doporučované