Hlavní obsah

Hrdina akčních filmů zemřel na covid. Zahrál si i ve filmu Kill Bill

Foto: Profimedia.cz

Sonny Čiba a herečka Lucy Liu na premiéře prvního dílu filmové série Kill Bill v roce 2003.

Reklama

Japonský hrdina akčních filmů Sonny Čiba, vlastním jménem Sadaho Maeda, v úterý zemřel na zápal plic spojený s covidem-19. Herec ovládal karate a další bojové techniky, diváci ho znají třeba z prvního dílu filmové série Kill Bill.

Článek

Herec, který se proslavil účinkováním v akčních filmech, zemřel ve věku 82 let. O jeho úmrtí dnes informovala agentura Kjódó.

Čiba, syn vojenského pilota, se od dětství úspěšně věnoval gymnastice. Jeho slibnou kariéru ukončilo zranění. Ve filmu se poprvé objevil v Japonsku v 60. letech, své umění ukazoval na plátně v desítkách filmů.

V zahraničí se zviditelnil ve filmu plném karate z roku 1974 Gekitocu! Sacudžin ken (The Street Fighter). V roce 2003 si zahrál ve snímku Quentina Tarantina Kill Bill, vedle samotné role byl také instruktorem bojových scén celého natáčecího štábu.

Čiba se koronavirem nakazil na konci července, zprvu se léčil doma. Když se jeho zdravotní stav zhoršil, byl 8. srpna hospitalizován nedaleko Tokia. V posledních dnech byl na plicní ventilaci. Herec nebyl očkován.

Reklama

Související témata:

Doporučované