Hlavní obsah

Hrdinové v životě i na plátně. Clint Eastwood natočil film o útoku ve vlaku, angažoval i trojici zachránců

Snímek Paříž 15:17 vstupuje do kin.

 

Reklama

Začátkem února vstupuje do světových kin snímek Paříž 15:17. Vypráví příběh tří mladých Američanů, kteří v roce 2015 zabránili teroristickému útoku v rychlovlaku z Amsterodamu do Paříže.

Článek

Spencer Stone, Alek Skarlatos a Anthony Sadler tehdy zneškodnili mladého Maročana, který se pokusil zaútočit ve vlaku střelnou zbraní. Z trojice hrdinů se okamžitě staly celebrity. Muži o osudné události napsali knihu, kterou následně zfilmoval Clint Eastwood. Ten se nakonec rozhodl využít zachránce z vlaku i jako herce.

„Viděl jsem kvůli filmu hodně dobrých herců, ale pořád jsem se koukal na kluky. Sledoval jsem jejich obličeje. Jednoho dne jsem se jich zeptal, jestli by nechtěli hrát sami sebe. Čím víc nad tím přemýšleli, tím víc se dostávali do role. A jak se ukázalo, měli všichni určitý herecký talent,“ popisuje Eastwood.

Hrdinové filmu se znají od dětství, potkali se v jedné kalifornské křesťanské škole. I kvůli náboženskému založení se všichni pořád domnívají, že jejich čin byl součástí božího plánu. „Vše pro mě bylo v poslední době ohromující. Už jen to, že o mně lidé mluví jako o hrdinovi. Jsem neuvěřitelně vděčný, že jsme ten den přežili. Musel na nás dohlížet bůh, protože jsme přežili teroristický útok,“ dodává Alek Skarlatos, jeden z hrdinů snímku.

Film vstupuje do francouzských a amerických kin na začátku února, v Česku bude mít premiéru v květnu.

Reklama

Doporučované