Hlavní obsah

Hrdiny Star Wars potkají lidé i v Krkonoších. Nad Špindlerovým Mlýnem vznikají ledové Hvězdné války

Star Wars z ledu vznikají v Krkonoších.Video: Michaela Rambousková

 

Reklama

Nejen v kinech, ale nově také v Krkonoších se mohou lidé setkat s hrdiny osmého dílu filmové sci-fi ságy Star Wars: Poslední z Jediů. Nad Špindlerovým Mlýnem vytvářejí sochaři z ledu nejen hlavní postavy, ale i vesmírný koráb.

Článek

Nad Špindlerovým Mlýnem již třetí rok za sebou vyrostl ledový chrám plný soch vyrobených z ledových kvádrů. Ledosochaři každý rok tvoří na jiné téma, letos se svezli na vlně Hvězdných válek, sci-fi ságy, jejíž zatím poslední díl vstoupil do kin minulý týden. Pod ochlazovanou ledovou kupolí tak návštěvníci potkají všechny oblíbené postavy ságy, například Chewbaccu či princeznu Leiu Organu.

Sochaři svá díla právě dokončují, veřejnosti se ledárium otevře už v sobotu 23. prosince. Atrakce, do níž je vstup zdarma, je dostupná lanovkou ze Špindlerova Mlýna - Svatého Petra, kterou je nutné vyjet na horní stanici Pláně. Jelikož je ledová polokoule chlazená, sochy vydrží i případné výkyvy počasí či oblevu. Lidé se tak jimi budou moct pokochat až do března.

Nejnovější epizoda sci-fi série Star Wars hned za první víkend přilákala do kin spoustu diváků. Film s titulem Poslední z Jediů si jen ve Spojených státech amerických vydělal 220 milionů dolarů, celosvětově pak dnes už tržby přesahují 450 milionů dolarů.

Úspěšnější než Poslední z Jediů byla v historii jen předchozí epizoda Star Wars - Síla se probouzí. Pro nejnovější přírůstek do slavné sci-fi ságy ale hovoří i fakt, že snímek společnosti Disney zatím neměl premiéru na čínském trhu, kam současné hollywoodské velkofilmy často úspěšně cílí a kde vydělávají spoustu peněz.

Reklama

Doporučované