Hlavní obsah

Hrdlička investoval ve Špindlerově Mlýně, koupil si hotel od podnikatele v médiích Voráčka

Firma Tomáše Hrdličky si koupila hotel ve Špindlerově Mlýně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Společnost, ve které je Tomáš Hrdlička akcionářem, zaplatila za nemovitost téměř 60 milionů korun.

Článek

Podnikatel a ve své době vlivný zákulisní hráč v ODS Tomáš Hrdlička si koupil hotel Hanička v lyžařském středisku ve Špindlerově Mlýně.

Jde o nemovitost, kterou dosud vlastnil mediální podnikatel Michal Voráček. Ten v současné době podle dokumentů v obchodním rejstříku mimo jiné spoluvlastní společnost, které patří server Parlamentní listy.

Hotel Hanička před několika dny koupila firma Stalberg Hold. Do této společnosti, která vznikla letos v lednu, Hrdlička vstoupil v březnu společně se svým obchodním partnerem Pavlem Pražákem.

Hrdlička je podle obchodního rejstříku v současné době akcionářem a předsedou představenstva. Pražák pak sedí v dozorčí radě.

Podle kupní smlouvy, kterou Seznam získal, zaplatila firma Stalberg Hold za hotel částku 59,9 milionu korun.

Hrdlička má s nemovitostí, která stojí na stráni a je zhruba kilometr od centra Špindlerova Mlýna, své plány. „Teď je to hotel, ale chtěl bych jej rekonstruovat na apartmány s dlouhodobým pronájmem takzvaného hotelového typu,“ řekl Seznamu.

S Voráčkem, od něhož nemovitost koupil, se prý téměř nezná. „Celou transakci včetně kupní smlouvy za mě dělal právní zástupce. Stále chodí nějaké nabídky. Navíc Špindlerův Mlýn je malé město,“ doplnil Hrdlička.

Ten začal své podnikání odkrývat teprve až v poslední době, kdy se veřejně přihlásil k vlastnictví několika firem.

Seznam například loni popsal, že se Hrdlička stal také členem dozorčí rady společnosti Harengil. Té v minulosti patřila i vila ve Strašnicích, kterou dnes vlastní hradní kancléř Vratislav Mynář.

Podnikatel Hrdlička je znám také tím, že měl blízko k Hradu. Bylo to už v éře prezidenta Václava Klause. Podobná situace je i nyní, kdy je prezidentem Miloš Zeman. Třeba předloni se Hrdlička objevil právě na oslavě padesátin Vratislava Mynáře. Loni pak přispěl částkou 440 tisíc na Zemanovu prezidentskou kampaň.

Reklama

Doporučované