Hlavní obsah

Hrej a mluv: Z Vyšehradu do anglické Championship. Teď jsem známější než „Lavi“, směje se student Egert

Hrej a mluv s Tomášem Egertem.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Třiadvacetiletý fotbalový obránce Tomáš Egert si v Česku zahrál spíše nižší soutěže. Od března ale patří druholigovému anglickému Burtonu.

Článek

V Liberci se potkal v juniorském týmu se stoperem Lukášem Pokorným nebo brankářem Ondřejem Kolářem. Tomáš Egert si ale za Slovan zahrál v lize pouze jedenkrát.

Vysoký obránce to zkoušel také ve slovenské Trnavě. Nejvíce startů si ale připsal v dresu Vyšehradu, se kterým si zahrál druhou nejvyšší soutěž.

„Před začátkem probíhající sezony jsem odjel studovat do anglického Derby. Během podzimu jsem hrál fotbal jen na univerzitě,“ vysvětluje Egert, jenž si poslední start v české soutěži připsal na konci loňského léta právě za Vyšehrad.

Egert studuje na univerzitě v Derby, za které hraje český reprezentant Matěj Vydra, se nímž se potkal ještě před podpisem smlouvy s druholigovým anglickým Burtonem.

„Smlouvu mám do konce sezony, takže teď mám tři měsíce na to, abych se ukázal a smlouvu mi třeba prodloužili,“ pokračuje Egert.

Egert s Burtonem bojuje v Championship o udržení společně třeba s útočníkem Darrenem Bentem, který si připsal 12 startů za anglickou reprezentaci a vstřelil čtyři branky.

Ve videu se mimo jiné podívejte, kdo všechno Egertovi gratuloval k prvnímu startu v Championship proti Wolverhamptonu. Nebo co český fotbalista říká na trenéra Burtonu Nigela Clougha, syna trenérské legendy Briana Clougha.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované