Hlavní obsah

Při nehodě na D1 zemřeli tři lidé, dálnice je už průjezdná

Foto: ŘSD

Snímek silničářů z místa tragédie.

Reklama

aktualizováno •

Při hromadné nehodě na dálnici D1 na okraji Brna zemřeli včera tři lidé včetně jednoho dítěte. Na místě tragédie se tvořily kolony. Provoz na dálnici ve směru na Brno byl obnovený kolem půlnoci.

Článek

Při havárii se další tři lidé zranili, jedna žena je ve vážném stavu. K neštěstí došlo na 189. kilometru ve směru na Brno. Dálnice tam byla v jednom směru celý den zavřená. Směr na Prahu byl rovněž dočasně uzavřený kvůli zásahu záchranářů. Provoz se tam podařilo obnovit po poledni. Celý úsek se řidičům otevřel před půlnocí.

„Příčiny vzniku dopravní nehody vyšetřujeme. Nehodu je třeba zadokumentovat a vzhledem k požáru je také třeba zjistit, zda nebyl povrch dálnice nějak poškozený,“ řekl v šest večer mluvčí policie Petr Vala.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl na Twitteru uvedl, že „požár velmi rozsáhle poškodil asfaltový povrch.“

Některá auta totiž při hromadné nehodě začala hořet.

Foto: HZS JMK

Hasiči vyprošťovali řidiče kamionu.

„Staly se dvě nehody. Při jedné se srazily dva kamiony a jedno osobní auto,“ upřesnila mluvčí policie Petra Hrůzová.

Část vozidel začala po hromadné nehodě hořet. „Osobní auto je komplet zasažené stejně jako návěs prvního kamionu a také část druhého,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Škody způsobené požárem budou v milionech korun, doplnil. Hasiči byli na místě do sedmi minut, vyhlásili druhý stupeň poplachu, na místě měli 12 kusů techniky.

Tři lidé včetně dítěte zemřeli před příjezdem záchranářů. „Jsou tam další tři zranění. Jedna žena je zraněná těžce a po ošetření ji vezeme na urgentní příjem do bohunické nemocnice. Dva další muži jsou středně těžce zranění, vezeme je také do traumacentra do Bohunic,“ hlásila dopoledne mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Mluvčí nemocnice Pavel Žára řekl, že nebude poskytovat informace o stavu pacientů.

Policejní záběry z místa tragédie.Video: Policie ČR

Auta, která zůstala v koloně před místem nehody ve směru na Brno, policie otočila zpět a vyvedla z dálnice přes exit Kývalka. Vozy z dálnice sjížděly buď na exitu 182 Kývalka nebo už na exitu 178 Ostrovačice, v obou případech se ale dostávaly do kolon na objízdných trasách. Na dálnici se popojíždělo zhruba už od Devíti Křížů.

Foto: Jan Rýdl, ŘSD

Požár dálnici silně poškodil.

Kolem 23:12 byl provoz v na dálnici v místě nehody obnoven bez omezení. Vyplývá to z informací Národního dopravního informačního centra.

Reklama

Související témata:

Doporučované