Hlavní obsah

Hromadná srážka stovky aut a evakuace. Policie takovou sněhovou bouři nepamatuje

Sněhová bouře způsobila hromadnou nehodu na americké dálnici.Video: Zuzana Lachnitová, AP

 

Reklama

Při nehodě na americké dálnici zemřel jeden člověk, několik desítek dalších lidí převezli záchranáři do nemocnice. Nehodu více než 100 aut způsobila sněhová vánice.

Článek

Mrazivé teploty a náledí v americkém státě Wisconsin způsobily velkou řetězovou nehodu na dálnici. Srazilo se více než 100 vozidel, píše agentura AP. Nejméně jeden člověk přišel o život, několik desítek dalších lidí je zraněných, americká média uvádí až 71 lidí.

Za řetězovou nehodu mohla sněhová bouře a silný vítr, situace na místě byla tak špatná, že policisté zatím nedokáží určit, který řidič nehodu způsobil. „U policie už jsem zhruba 27 let a na místě byly nejhorší silniční podmínky, které jsem kdy viděl,“ řekl na tiskové konferenci zástupce šerifa Todd Christopherson.

Nehody se podle serveru Post Crescent zúčastnilo 131 vozidel, ze 71 zraněných pak pět zůstalo v nemocnici. Policii i zdravotníkům podle serveru Journal Sentinel trvalo několik hodin, než dostali zraněné do nemocnic a než evakuovali uvězněné motoristy. Na policisty uzavřené dálnici mělo být až 500 vozidel.

Úřady v některých okresech varovaly motoristy, aby nevyjížděli. Tisíce lidí byly kvůli popadaným stromům bez elektřiny. Operátoři během neděle obdrželi 772 hovorů na tísňové linky.

Reklama

Doporučované