Hlavní obsah

Hromady odpadků a splašky. V otřesných podmínkách se šíří horečka dengue, infikovaných je už téměř 60 tisíc

Horečka dengue postihla v Thajsku desetitisíce obyvatel.Video: Reuters

 

Reklama

Thajsko zaznamenalo téměř 60 tisíc osob infikovaných horečkou dengue. Onemocnění, proti kterému není nyní žádný účinný lék, už zabilo 69 lidí.

Článek

Thajsko zaznamenalo více než 59 tisíc pacientů infikovaných horečkou dengue – 69 z nich na nemoc zemřelo. Mezi nejvíce zasažené oblasti patří především slumy, kde je hygienická situace velmi špatná.

Velké množství nashromážděného odpadu a páchnoucí odpadní vody poskytují hmyzu vhodné prostředí pro množení. Bangkok teď přijal opatření, která brání šíření dengue a hubí komáry a eliminuje nahromaděnou vodu.

„Vláda vyslala zaměstnance, aby nám pomohli nemoc vymýtit. Komáři se množili v odpadní vodě a odpadcích. Spolupracujeme jeden s druhým, chceme vylepšit životní prostředí. Velmi jim děkujeme,“ uvedla obyvatelka postižené oblasti.

Horečka dengue je tropické onemocnění způsobené virem dengue, který šíří komáři. Mezi příznaky infekce patří horečka, bolest hlavy a bolest kloubů. Proti tomuto onemocnění nyní není žádný účinný lék.

V Thajsku vrcholí nákaza v období dešťů od července do září. Data z thajského zdravotního oddělení uvádí, že v loňském roce bylo virem dengue v Bangkoku infikováno 9 368 lidí, z nichž šest přišlo o život.

Reklama

Doporučované