Hlavní obsah

Hrozný zážitek, říká herečka z Ordinace, která viděla zřícení budovy v Mikulandské

Isabela Soukupová chválila práci záchranářů. Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Svědkyní úterního zřícení budovy v pražské Mikulandské ulici se stala herečka a tanečnice Isabela Soukupová, kterou mohou diváci znát třeba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

Článek

Herečka v ulici bydlí a v době zřícení budovy byla doma. Slyšela hluk a podívala se z okna, co se děje. Viděla tak příjezd hasičů a posádek záchranné služby i první momenty záchranné akce, při které hasiči vytáhli z pod trosek tři dělníky.

„Byli perfektní, fakt skvělí, neuvěřitelní. Jsou to hrdinové, hned tam vlezli a mohlo je to zavalit. Pro mě je to hrozný zážitek, který se ani nedá popsat,“ řekla Isabela Soukupová ve středu ve stále uzavřené Mikulandské ulici.

Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

Celou středu na místě pracují policejní vyšetřovatelé a soudní znalci, kteří sbírají stopy, na základě kterých by mohli určit příčinu pádu budovy. K ohledání trosek dopoledne používali i dron, protože na některá místa se kvůli nebezpečí zřícení dalších částí domu nemohli dostat.

Z trosek v úterý hasiči zachránili tři dělníky. Všichni jsou v nemocnici, jeden z nich ve velmi vážném stavu.

Mikulandská ulice bude zcela uzavřena nejméně týden, přinejmenším do doby, než bude zbytek budovy zajištěn, aby se nemohl zřítit do ulice. Policejní vyšetřování bude trvat zřejmě několik měsíců.

Reklama

Související témata:

Doporučované