Hlavní obsah

Hrubec versus Čiliak. Finále extraligy proti sobě postaví dva takřka nepřekonatelné brankáře

O extraligový titul se poperou gólmani Hrubec a Čiliak.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Finále hokejové extraligy je tu. Udělat poslední krok k mistrovskému titulu nebude lehké ani pro jeden tým. Podle všeho bude ve finálové sérii padat málo gólů. Oba celky totiž mají velmi silné gólmany.

Článek

Marek Čiliak a Šimon Hrubec. Dvě jedničky na gólmanském postu finalistů hokejového play-off. Výkony těchto mužů rozhodnou o tom, zda mistrovský pohár získají Oceláři Třinec, nebo jeho obhájci z Brna.

Oba gólmani svou formu zřejmě načasovali právě na závěr sezony. Jejich statistiky jsou téměř vyrovnané. Hrubec si drží úspěšnost zákroků lehce přes 93 procent. To Čiliak je na tom ještě o něco lépe. Úspěšných má takřka 95 procent všech zákroků.

Před střelci obou týmů tak stojí nelehký úkol. Pokud budou chtít brněnští Hrubce překonat, měli by mířit nad jeho levou ruku. Právě tam dostal od Pardubic a Hradce Králové nejvíc gólů. Naopak hráči Třince by se měli vyvarovat střelám mezi betony brněnského gólmana. Tam je Čiliak v letošním play-off zatím nepřekonatelný.

Zda se třineckým bratrům Kovařčíkům a Davidu Ciencialovi podaří najít recept na Marka Čiliaka, nebo jestli naopak brněnský mladík Nečas překoná Šimona Hrubce, uvidíme už o víkendu, kdy finálová série odstartuje.

Na srovnání obou gólmanů se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované