Hlavní obsah

Hudební festival ve Skutči zatím ruší březnové koncerty

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč se v plném rozsahu uskuteční až v příštím roce. Zatím jsou zrušeny březnové koncerty.

Článek

Loni se kvůli koronavirové pandemii festival konat nemohl. „Nechceme v této chvíli přistoupit ke zrušení celého festivalového programu. Rušíme tedy zatím pouze koncerty a představení, které se měly konat v průběhu března,“ uvedl Matěj Zelinka z organizačního týmu.

Vstupné pořadatelé lidem vrátí, mohou se ozvat na e-mail kultura@skutec.cz nebo telefon 731 557 422. „Podle vývoje epidemické situace včas oznámíme náš postup v případě dubnového a následně květnového programu,“ dodal Zelinka.

Kvůli špatné epidemické situaci, která trvá i v letošním roce, organizátoři nevynakládají peníze na propagaci, plakáty či programové brožury. „V této chvíli je rozumnější šetřit. V případě, že by bylo uvedení nějakého komorního koncertu možné, propagace k němu by byla individuální,“ řekl Zelinka.

Loni se měl uskutečnit 17. ročník. Festival se ve Skutči koná od roku 2003. Je odkazem na rodáky a hudební skladatele Václava Jana Tomáška a Vítězslava Nováka. Každý ročník navštíví kolem 5000 lidí. V programu je pravidelně opera, opereta, muzikál nebo balet. Ve Skutči a okolí koncertují filharmonické orchestry i sólisté.

Reklama

Doporučované