Hlavní obsah

Hudebník Martin Maxa se vrací k malování, vedle poezie je jeho vášní už od školy

Rozhovor s Martinem Maxou.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Martin Maxa se k hudbě dostal skrze poezii na gymnáziu. Malba však má v jeho životě stálé místo.

Článek

„Pokaždé, když mě někdo dá do souvislosti s těmi ženami a vytvářením jakéhosi pseudoidolu, tak jsem na rozpacích. Nikdy jsem nebyl žádným lvem salonů. Takovouhle nálepku jsem dostal od takových, řekněme bulvárních médií,“ říká na úvod zpěvák Martin Maxa.

Zpěv, ke kterému se dostal na gymnáziu skrze poezii, ovšem není jeho jedinou vášní. Vyzpovídali jsme ho ohledně další oblasti, kterou se úspěšně zabývá. Tou oblastí je malba.

„Vždy jsem se věnoval dvěma uměleckým odvětvím, hudbě s poezií a malování. Tyhle věci šly vždy paralelně vedle sebe. Sice jedna byla více na povrchu, a ačkoliv to byla v poslední době muzika, zase se vracím k té výtvarné fázi a zkrátka mám co dělat,“ shrnuje svůj vztah k malbě Martin Maxa.

„Věnuju se hyperrealismu, což je divácky velmi atraktivní. V devadesátých letech jsem hodně vystavoval v zahraničí. Hlavně v Německu a jednu výstavu jsem měl také v Americe. Ovšem z té doby mi zůstal pouze jeden obraz, takže si musím obnovit své malířské portfolium. Abych mohl mít výstavu, potřebuji dvacet až pětadvacet obrazů - a to nějakou dobu trvá," shrnuje svou malířskou kariéru Martin Maxa.

Prozrazuje také své plány do budoucna, protože učinil důležité rozhodnutí.

„Rozhodl jsem se, že už své obrazy prodávat nebudu, takže bych se za nějakou dobu k počtu potřebnému pro výstavu mohl dobrat,” říká rozhodně Martin Maxa.

Více o Martinu Maxovi se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované