Hlavní obsah

Humpolec bude chtít i v příštím roce investovat okolo 50 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Humpolec na Pelhřimovsku bude chtít v příštím roce udržet v rozpočtu investice zhruba za 50 milionů korun. Chce mimo jiné dokončit opravy Jihlavské a Sluníčkovy ulice. Možná začne i příprava opravy Mánesovy ulice.

Článek

„Přesná čísla o výhledu ekonomiky teprve dostaneme, ale budeme se snažit investovat podobně jako v minulých letech i přes zdražování energie, nechceme to nijak brzdit,“ řekl místostarosta Vlastimil Brukner (KDU-ČSL).

První pracovní jednání, na kterém se zastupitelé seznámí s návrhem rozpočtu, se bude podle Bruknera konat 1. prosince. Místostarosta očekává o konkrétních opravách ulic velkou debatu, protože náklady dosáhnou desítky milionů korun. „Tlačí nás třeba plynaři, abychom udělali s nimi ve spolupráci Pražskou ulici, to je 40 milionů korun, o tom všem se budeme bavit, to nejsou opravdu malá čísla,“ řekl Brukner.

Ocenil, že letos se podařilo najít dodavatele a zahájit všechny naplánované investice. Patří mezi ně opravy ulice 5. května, Jihlavské a Sluníčkovy, což město stálo přibližně 15 milionů korun. Mezi větší investice ve městě patřilo i zbudování nového dětského oddělení městské knihovny, které stálo 4,6 milionu korun. Slavnostně otevřené bylo 1. listopadu.

Rozpočet na rok 2022 bude město s 11.000 obyvateli schvalovat v únoru příštího roku. Humpolec ročně hospodaří zhruba se 400 miliony korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované