Hlavní obsah

Hurikán Nicole zeslábl, Bermudy jej přečkaly bez obětí

 

Reklama

Hurikán lámal stromy, ničil střechy a způsobil bleskové povodně. Tisíce lidí jsou bez elektřiny.

Článek

Slábnoucí hurikán Nicole, který se již výrazně vzdálil od Bermud, způsobil na těchto ostrovech východně od amerického pobřeží bleskové povodně a desetitisíce lidí připravil o elektřinu. Podle místního premiéra se však patrně obešel bez obětí na životech.

Na Bermudy, kde žije 65 tisíc lidí, přinesl živel silný vítr, který v nárazech překračoval 160 kilometrů v hodině. Za oběť mu padly desítky stromů a řada střech domů, přerušeno bylo rovněž elektrické vedení. Bez proudu se ocitlo na 27 tisíc lidí. Některé, zvláště pobřežní oblasti se potýkaly se záplavami.

„Na bouři těchto rozměrů jsme měli velké štěstí," řekl premiér Michael Dunkley s tím, že neví o žádných obětech na životech. „Nemyslím si, že by nějaká část ostrova řádění Nicole unikla, ale... Mohlo to být mnohem horší."

Hurikán, který ještě před příchodem do oblasti Bermud doprovázel vítr o rychlosti 195 kilometrů v hodině, postupně zeslábl ze třetí kategorie na druhou. Nyní se nachází několik stovek kilometrů od Bermud. V nejbližších 24 hodinách by měl podle meteorologů ještě více zeslábnout.

Reklama

Související témata:

Doporučované