Hlavní obsah

Hurikán smetl krávy do Atlantiku. Doplavaly na jiný ostrov a přežily

Foto: Carolina Wild Ones

Krávy se klidně pasou v národním parku Cape Lookout National Seashore.

Reklama

Trojici krav z malého ostrůvku Cedar, který leží v Atlantiku u pobřeží Severní Karolíny, v září smetly vlny způsobené hurikánem Dorian. Majitel stáda je podle CNN považoval za mrtvé. Krávy ale dnes žijí na pláži národního parku rozkládajícího se na ostrově nejméně osm kilometrů daleko od Cedaru.

Článek

Šťastný příběh trojice krav, které dokázaly přežít asi osmikilometrovou „plavbu“ hurikánem rozbouřeným Atlantikem, obletěl svět.

Fotografie krav pasoucích se na pláži národního parku na ostrově Outer Banks na svých webových stránkách sdílela světová média jako například The New York Times, americká televize CNN, britská BBC, The Guardian či The Daily Telegraph.

Krávy se podle informací zmíněných médií volně pasou na plážích a jejich majitel pracuje na řešení, jak je dostat zpět na ostrov Cedar. Podle mluvčího národního parku B. G. Horvata na krávy upozornili několik týdnů po hurikánu návštěvníci parku.

Foto: Mapy.cz

Krávy musely uplavat nejméně osm kilometrů. Vzhledem k tomu, že není jasné, kde přesně se poprvé dostaly na pobřeží, to mohlo být i víc.

Správce parku dodal, že krávy měly velké štěstí, že se neutopily.

Spolu s kravami hurikán Dorian z ostrova Cedar strhl do moře i desítky divokých koní. Ti už ale takové štěstí neměli a utopili se.

Hurikán Dorian na Severní Karolínu udeřil zkraje září. Měl sílu bouře prvního stupně, největší škody způsobil silnými dešti, které způsobily rozsáhlé záplavy.

Reklama

Související témata:

Doporučované