Hlavní obsah

Husa na provázku uspořádala Mikuláše naruby, lidé darovali jídlo

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Netradiční mikulášskou akci uspořádali v brněnském Divadle Husa na provázku. Místo obvyklého postupu, kdy Mikuláš s andělem a čertem naděluje dobroty dětem, bytosti z Provázku od lidí jídlo vybíraly.

Článek

„Lidé mohli nosit trvanlivé potraviny či hygienické potřeby, nebo si je koupit ze zásob divadla. Vybrané potraviny jsou určené pro potravinovou banku,“ řekla mluvčí divadla Alžběta Nagyová.

„Akce se setkala s velkým ohlasem, lidé často nosili věci, které sami nakoupili, a naše zásoby se dokonce vyprodaly. Museli jsme běžet doplnit zásoby do nedalekého supermarketu,“ uvedla Nagyová.

Mikuláš s andělem a čerty vstupovali od 14:00 pravidelně každou půlhodinu na balkón divadla orientovaný na Zelný trh, aby děti pod balkónem pobavili dvacetiminutovým vystoupením. Při něm jednak vybírali od lidí trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, ale také v košíčku spouštěli dětem malé balíčky se sladkou odměnou.

„Jsem ráda, že rodiče často posílali samotné děti, aby potraviny předaly. Často to bylo spojeno právě s vysvětlením, že tím pomáhají dětem, které se nemají tak dobře jako ony,“ podotkla Nagyová.

Mikuláš naruby zájmem lidí předčil očekávání pořadatelů, kteří uvažují, že s potravinovou bankou naváží pravidelnou spolupráci. „Společně to vyhodnotíme až v pondělí, ale hezky by to odpovídalo naší snaze dělat dobré skutky,“ dodala Nagyová.

Reklama

Doporučované