Hlavní obsah

Hvězdu Spurs přepadli ve vlastním domě. Lupiči si odnesli drahé šperky

Foto: Profimedia.cz

Záložníka anglického Tottenhamu přepadla ve vlastním domě dvojice lupičů. Agresoři Alliho vydírali, a dokonce ho několikrát udeřili do obličeje.

Reklama

Ve středu v noci přepadli dva lupiči s nožem v ruce záložníka londýnského Tottenhamu Deleho Alliho. Anglický reprezentant utrpěl zranění v oblasti obličeje a přišel o cennosti v hodnotě několika stovek tisíc korun.

Článek

Klidná středeční noc v karanténě se pro čtyřiadvacetiletého záložníka změnila v doslova noční můru. Dům slavného fotbalisty Tottenhamu totiž přepadli dva muži a s nožem v ruce Allimu vyhrožovali, a dokonce mu přivodili zranění v obličeji.

„Děkuji za všechny zprávy. Byla to strašná zkušenost, ale už jsme v pořádku. Vážím si vaší podpory,“ napsal záložník Spurs na Twitter krátce po jedenácté hodině ve středu. To už byla ofenzivní hvězda v bezpečí, v rukou zdravotníků a policie.

„Do domu se vloupala dvojice lupičů a odcizila několik šperků a také hodinky. Dva muži byli přepadení přítomni a utrpěli lehká zranění v oblasti obličeje,“ potvrdila londýnská policie. Dle vyjádření si poranění nevyžadovala ošetření v nemocnici. Po násilnících policie v současnosti pátrá.

Mimo Alliho byl svědkem přepadení i jeho bratr z adoptivní rodiny Harry Hickford. Lupiči dvojici drželi ve vlastním domě několik minut, a s nožem v ruce ji dokonce vydírali. V tu dobu byli v Alliho sídle na předměstí Londýna i jejich přítelkyně a kamarád. V době přepadení se ale nacházeli v jiné místnosti a dle informací policie hráli karetní hry.

Zpráva o hrůzostrašném incidentu reprezentačního záložníka se na ostrovech začala rychle sdílet. Několik minut po oznámení čin odsoudila bývalá hvězda útočných řad Tottenhamu a v současnosti televizní komentátor Gary Lineker. „Příšerné! Doufám, že jsi v pořádku,“ vzkázal fotbalistovi na dálku.

Podobné zkušenosti má bohužel z nedávné doby i řada Alliho kolegů. Fotbalisté a jejich rodiny jsou totiž relativně častým terčem zlodějů a vyděračů. Lupiči si hvězdy Premier League vybírají záměrně a do domů se snaží dostat i v době, kdy mají jistotu, že majitelé právě hrají zápas.

Nedávnou zkušenost má i rodina spoluhráče Deleho Alliho, Jana Vertonghena. Zatímco fotbalisté Tottenhamu hráli v Lipsku osmifinále Ligy mistrů, přepadla dokonce čtveřice ozbrojených mužů rodinu belgického stopera v domě v Londýně.

Násilníky nezastavil ani fakt, že v době přepadení byly v domě i dvě malé děti. Podobně jako v případě přepadení Alliho lupiči do domu vnikli nepozorovaně a následně rodinu ohrožovali s nožem a mačetami v rukou. Čtveřice mužů si dle policie odnesla několik hodnotných předmětů a peníze.

Foto: Profimedia.cz

Jan Vertonghen přitom celý zápas v Lipsku strávil na lavičce.

Zdroj blízký rodině potvrdil, že se naštěstí nikomu nic nestalo. „Janova žena byla samozřejmě vystrašená. Nikdo nebyl zraněn a policie zajistila místo činu. Strážníci obcházeli sousedy a zjišťovali, jestli čtveřici lupičů někdo neviděl. Tu noc ozbrojení muži přepadli a okradli i rodinu, která bydlela o pár bloků dál,“ sdělil tehdy nejmenovaný muž médiím. Od přepadení uběhly již dva měsíce a policie o dopadení pachatelů či nových skutečnostech v případu neinformovala.

Nejznámější případ přepadení fotbalistů byl v posledních letech incident, který se stal za bílého dne dvojici spoluhráčů Arsenalu, Mesutu Özilovi a Seadu Kolašinacovi. Přepadení hvězd Kanonýrů dokonce zachytila bezpečnostní kamera.

Dva maskovaní muži zastavili vedle Mercedesu Mesuta Özila a začali s nožem v ruce ohrožovat vedle stojícího Seada Kolašinace. Bosenský obránce si ale vyhrožování nenechal líbit a okamžitě se útočníkům postavil.

Chování rodáka z německého města Karlsruhe agresory evidentně překvapilo a po několika vteřinách z místa činu zase odjeli. Záznam z přepadení okamžitě začal kolovat na sociálních sítích, a Kolašinac se tak neplánovaně stal hitem internetu.

Reklama

Doporučované