Hlavní obsah

„Hymny” světových šampionátů ve fotbale mají miliardové dosahy. Vybrali jsme pět nejlepších

Vybrali jsme pro vás pět nejlepších hitů ze světových šampionátů.Video: Jakub Burian, Youtube.com

 

Reklama

Na konci května si mohli fanoušci poprvé poslechnout oficiální song letošního mistrovství světa ve fotbale. Na svědomí ho má trojice Nicky Jam, Will Smith a Era Istrefi. My jsme se však podívali do minulosti a vybrali pět nejlepších písní, které jsou spjaty s fotbalovými šampionáty.

Článek

V posledních dvou dekádách se hned dvěma fotbalovými hity blýskla kolumbijská zpěvačka Shakira. Na mistrovství světa v roce 2006 v Německu se představila s písní Hips don’t lie, která se okamžitě dostala do popředí světových hitparád.

O čtyři roky později na mundialu v Jihoafrické republice pak zněl tribunami hit Waka Waka. V současné době má klip k této písni na serveru YouTube 1,8 miliardy zhlédnutí.

Bohatý na populární songy byl také světový šampionát v roce 1998. Kromě písně Carnaval de Paris od britského tanečního tria Dario G zde zazněla také známá písnička La Copa de la Vida. Tu nazpíval velký ženský idol přelomu tisíciletí Ricky Martin z Portorika.

Díky sledovanosti fotbalového vrcholu mají oficiální turnajové písně doopravdy globální dosah. Skladbu Wavin‘ flag od zpěváka K’naana, která je spojená s mistrovstvím světa v roce 2010, si dokonce pro svoji prezidentskou kampaň v roce 2012 vypůjčil Mitt Romney.

Reklama

Doporučované