Hlavní obsah

I Beethoven a Mozart hráli pro císaře, takže já rád zazpívám prezidentovi, říká Michal David

Osmička s hudebníkem Michalem Davidem (1. část rozhovoru) o státní hymně, Babišovi i hudebních cenách.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Stydím se za zpěv v kampani ČSSD, bylo to nepřipravené a tak trochu podraz, vzpomíná hitmaker.

Článek

Úvahy o předělání hymny se zvrhly. „Začalo to dobrým nápadem, že bychom znovu jako součást hymny zařadili i druhou sloku - a najednou jsou tu až janáčkovsky disharmonická pojetí, z kterých se vytrácí krása,“ hodnotí v pořadu Osmička hitmaker Michal David.

Troufl by si sám na předělání hymny? Jak hodnotí současnou politiku? Proč se zpětně stydí za svou roli v dřívější kampani sociální demokracie? Kdy hraje politikům za honorář a kdy zdarma?

„S Andrejem Babišem se známe dlouho. A myslím, že není fér jej špinit, pokud není odsouzen,“ říká David v první části Osmičky, kterou si můžete pustit nahoře ve videu.

V druhé části Osmičky jsme s Michalem Davidem řešili muzikály i zákulisí hudebního byznysu:

Osmička s hudebníkem Michalem Davidem: Klipy z 80. let jsou dneska až komické (druhá část rozhovoru).Video: Seznam Zprávy

„Nikdy nevíte, co zabere. Třeba Dlouhá noc pro Helenu byla jen doplňkovou skladbou na albu, které promovali přes úplně jinou písničku. A sami DJ a rádia si ji vytáhli,“ vzpomíná na svůj podíl na comebacku Vondráčkové.

Pořad Osmička Speciál sledujte každou středu od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované