Hlavní obsah

I na legendárním veletrhu ve Vegas se krade. Zmizely unikátní notebooky

Neznámý pachatel ukradl z veletrhu v Las Vegas dva prototypy notebooku se třemi displeji.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Výrobce ukradených notebooků společnost Razer nabízí za jakoukoliv informaci vedoucí k dopadení pachatele v přepočtu téměř 650 tisíc korun.

Článek

Dva prototypy notebooku společnosti Razer ukradl neznámý pachatel z největšího veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas, který skončil v neděli. Min-Liang Tan, spoluzakladatel a ředitel Razeru, který se specializuje na výrobu příslušenství pro hráče počítačových her, mluví o možném konkurenčním boji.

„Bereme tuto krádež velmi vážně. Mohlo by jít o průmyslovou špionáž,” napsal na Facebook ředitel firmy Min-Liang Tan. Razer nahlásil, že notebooky zmizely z výstavního stánku v neděli.

Mluvčí společnosti uvedl v prohlášení, že Razer nabízí 25 tisíc dolarů (642 tisíc Kč) za jakoukoliv „původní informaci, která povede k identifikaci, zatčení a odsouzení” pachatelů, kteří se na krádeži podíleli.

Nový model notebooku nabízí jako první dva dodatečné displeje, které se automaticky vysunou na pokyn uživatele. Všechny tři obrazovky mají úhlopříčku 17,3 palce a 4K rozlišení. Nový prototyp vznikl v rámci projektu Valerie.

Mluvčí Asociace spotřebních technologií, která zajišťuje veletrh CES 2017, BBC potvrdila, že byla nahlášena krádež dvou notebooků.

„Je nám líto, co se stalo. Bezpečnost našich vystavovatelů, návštěvníků a jejich výrobků je naší nejvyšší prioritou,” uvedla mluvčí.

Fanoušci na sociálních sítích spekulují, zda firma nenahlásila krádež jen kvůli zvýšení publicity nového modelu.

Projekt Valerie je stále ve fázi prototypu a Razer dosud nezveřejnil cenu ani možný termín uvedení na trh.

Celé vyjádření ředitele Razeru Min-Liang Tana:

Reklama

Související témata:

Doporučované