Hlavní obsah

I Škodovka narazila na nové emisní předpisy, v září klesl prodej o 16 procent

Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto (ilustrační foto).

Reklama

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v prvních třech čtvrtletích letošního roku meziročně klesl o 10,2 procenta na 1,1 miliardy eur (28,5 miliardy Kč). Oznámila to dnes mateřská společnost Volkswagen.

Článek

Hospodářský výsledek byl ovlivněn mimo jiné nepříznivým vývojem měnových kurzů a vyššími náklady na nové produkty. Tržby se nicméně zvýšily o 2,1 procenta na 12,6 miliardy eur.

Automobilka již dříve uvedla, že za první tři čtvrtletí letošního roku dodala zákazníkům 939 100 vozů, tedy o téměř osm procent více než ve stejném období loňského roku. V samotném září však dodávky klesly o 16 procent na 94 800 vozů, podle firmy za to může přechod všech modelových řad na nový systém testování emisí WLTP.

Nejnovější Škoda dostala jméno Scala:

Podívejte se, jak vypadá nejnovější Škoda.Video: Jan Marek, ČTK, Youtube.com

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. Zaměstnává víc než 35 000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Volkswagen dnes oznámil, že jeho provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek v prvních třech čtvrtletích letošního roku dosáhl 13,3 miliardy eur, takže zůstal zhruba na loňské úrovni. Tržby koncernu se zvýšily o 2,7 procenta na 174,6 miliardy eur.

Reklama

Doporučované