Hlavní obsah

I váš obývák může vypadat jako u Simpsonů. Televizi si postavíte sami

Foto: Flickr.com

Funkční televizi ze seriálu Simpsonovi lze vytisknout i v 3D tiskárně.

Reklama

Uživatel sociální sítě Reddit sestrojil kopii televizoru ze seriálu Simpsonovi. Manuál chce zveřejnit, aby si ikonický přístroj mohl sestavit každý. Zařízení je funkční a přehrává náhodné epizody.

Článek

Předmět, který se objevuje na začátku každé epizody známého amerického kresleného seriálu Simpsonovi, se brzy může objevit i v reálných domácnostech nejen ve Springfieldu. Jde o věrnou kopii fialové televize.

Vytvořil ji uživatel sociální sítě Reddit, který vystupuje pod přezdívkou buba447. V příspěvku uvedl: „Navrhl jsem a vytiskl funkční televizi Simpsonových. Přehrává náhodně prvních 11 sezón bez internetu. Fungují i knoflíky!“

Televize je podle serveru The Verge kompletní včetně dálkových ovladačů a je funkční – přehrává epizody legendárního animovaného sitcomu, kdykoliv je zapnutá. Zatím má v obsahu 11 sérií z celkových 32.

Televizor o velikosti lidské dlaně byl podle tvůrce navržen v programu Fusion 360 a převeden do reality pomocí 3D tiskárny Ender-3 Pro od společnosti Creality. Uvnitř televize se nachází malý počítač Raspberry Pi Zero se systémem Jessie Lite, který je připojený k displeji s rozlišením 640 × 480 pixelů.

Displej a reproduktor zařízení se zapíná kolečkem v horní části televize, zatímco spodní knoflík reguluje hlasitost. Epizody jsou nahrané na SD kartě o velikosti 32 GB a přehrávají se v náhodném pořadí. Televize se dá napájet pomocí USB portu.

Zatím existuje pouze jeden prototyp věrné kopie ze Simpsonových. Brzy si však fialovou televizi bude moci sestavit každý. Buba447 uvedl, že zhruba za týden poskytne podrobný návod pro ty, kteří si chtějí vyrobit vlastní televizi.

Televize však není jediným předmětem, který se z kresleného seriálu přenesl do života. Po více než 30 letech se postava Neda Flanderse, nábožensky založeného souseda Simpsonových, dočkala vlastní kolekce tenisek.

Značka Adidas vytvořila model McCarten, u nějž se inspirovala Flandersovým zevnějškem – zeleným svetrem a košilí s límečkem. Bota zároveň není ani sportovní teniskou ani mokasínem, tudíž je ideální pro počestného občana.

Fanoušci seriálu si také mohou pořídit Neoficiální kuchařku Simpsonových a připravovat podle ní jídla, která se v seriálu objeví, včetně burgerů a donutů s růžovou polevou.

Reklama

Doporučované