Hlavní obsah

Ideální partner je mýtus. Hledejte člověka, jehož vlastnosti jste schopni přežít, radí lektorka osobního rozvoje

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Manželství není samozřejmost. Dlouhodobá spokojenost v něm se odvíjí od kvalitních a blízkých vztahů. Podle lektorky osobního rozvoje Denisy Dědičové nás za snahu tělo odmění hormony, díky kterým dokonce žijeme déle.

Článek

Mýtus ideálního partnera často zabíjí vztah. Lidé vstupují do vztahu se zbytečným očekáváním a pak jsou pouze zklamaní. „Je dobré najít si partnera, jenž má takovou sadu vlastností, které jsme schopni přežít. Tolerujeme je, akceptujeme a jsme schopni s nimi nějak pracovat,” říká lektorka osobního rozvoje Denisa Dědičová. Podle ní je také důležité mít ve vztahu jistotu. A je jedno, jestli jde o dlouhodobé partnerství či manželství.

Ke spokojenému manželství stačí podle Dědičové dodržovat sedm jednoduchých, základních postupů. Jedním z nich je například být dobrým přítelem - rozebírat s partnerem jeho náladu či kamarády. Důležité je i hledat pozitiva. „V rámci každodenního fungování vidíme hlavně negativa, pozitivní věci musíme vyhledávat vědomě,” vysvětluje Dědičová. Jak tyto věci vyhledávat a řádně ocenit, to se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 6:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované