Hlavní obsah

Ikea by vládla Británii lépe než Mayová a maskot horší než Ronaldovy sochy

Den očima Josefa Mačího.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Zajímavé události začátku nového týdne očima Josefa Mačího.

Článek

Britové se topí v exkrementech, nohy mají zalité v betonu a nad hlavou ocelové víko. Obrazně řečeno. Přesto se na brexit dívají s humorem. Ukázaly to transparenty na půlmilionové demonstraci proti vystoupení z Evropské unie. Tady jsou ty nejlepší: Je to tak špatné, že tu jsou i introverti, i Ikea má lepší kabinet a haiku po britsku. Z demonstrace je ale i cítit naděje. Vyjádřeno textem dívčí kapely Atomic Kitten – EU bude zase celá.

Zase Benešovy dekrety

Pomlouvačná kampaň před druhým kolem slovenských prezidentských voleb se rozjíždí. Zatím ale ztěžka. Favoritka Zuzana Čaputová musí vysvětlovat, jak probíhala její koncipientská praxe. Na jejího soupeře Maroše Šefčoviče se zase objevilo, že vstoupil do KSČ v červnu 1989. Uvidíme, na koho v den voleb vypadne, že chce zrušit Benešovy dekrety.

Slepice, nebo kanárci?

Fotbalová událost roku je tady. Přátelský zápas Česko-Brazílie. Místo svátku kopané si ale, zdá se, zahrajeme na pravdu o zdejším fotbale. Češi jdou do utkání po ustrašeném bůru od Anglie a fotbalová asociace nepustí na stadion kritické novináře. Zkrátka chybí odvaha na svazu i na hřišti.

Maskot à la Ronaldo

A s tím souvisí další zpráva. UEFA představila maskota pro EURO 2020. A podle mě i řady fanoušků na sociálních sítích je to nejhnusnější postavička historie. Humanoid Skillzy vypadá jako nepovedená socha Cristiana Ronalda. A že jich po světě je. Nám to ale může být jedno, pokud budeme hrát jako s Anglií, na EURO se stejně nedostaneme.

Na Avengers s plínou

Rozuzlení komiksového světa Marvelu se blíží a bude to zápřah na močový měchýř. Podle informací od distributorů se poslední díl Avengers: Endgame protáhne na 3 hodiny a dvě minuty. V poslední době byl z blockbusterů delší snad jen poslední díl Pána prstenů. Čeká nás návrat přestávky na čůrání?

Reklama

Doporučované