Hlavní obsah

Ikona Karlových Varů hotel Pupp zavírá. A neví, kdy znovu otevře

Foto: Hotel Pupp

Hotel Pupp v Karlových Varech zavírá.

Reklama

Zavíráme, informoval šéf jednoho z nejznámějších hotelů v Česku. Karlovarský Pupp hostil v minulosti tisíce známých osobností. Teď vedení neví, kdy znovu spustí provoz.

Článek

Pětihvězdičkový Grandhotel Pupp v lázeňském a historickém srdci Karlových Varů minulý pátek zavřel. Informaci pro Seznam Zprávy potvrdil ředitel hotelu Jindřich Krausz. „Hotel uzavíráme počátkem dnešního dne. Kdy se znovu otevře, zatím nevíme. Jedním z termínů je konec letošního roku. Může se ale stát, že se datum uzavření ještě prodlouží. Vše bude záležet na aktuálních nařízeních vlády,“ řekl Jindřich Krausz.

Právě podle aktuálních omezení totiž mohou hotely a ubytovny v Česku aktuálně ubytovávat pouze osoby s nařízenou pracovní povinností podle krizového zákona, cizince do doby opuštění Česka, cizince s pracovním povolením a osoby v izolaci nebo karanténě.

Ubytování bude legální i v případech, kdy stát nebo město bude potřebovat odlehčit nemocnicím nebo poskytovatelům sociálních služeb. Kdo se stihne ubytovat do čtvrtečních šesti hodin ráno, může svůj pobyt v klidu dokončit.

Na to ale hotel s letitou tradicí nečeká. Podle Jindřicha Krausze je hlavním důvodem především kvalita poskytovaných služeb. „Snažíme se poskytovat klientům určitou úroveň servisu, což nyní kvůli vládním opatřením není možné. Proto také zavíráme,“ vysvětluje pro Seznam Zprávy.

Podle něj k tomuto rozhodnutí směřovala situace už delší dobu. „Vzhledem k pandemii koronaviru pro náš byznys neexistoval skoro žádný trh, a to jak z pohledu domácího cestovního ruchu, tak i zahraničního. Německo a další evropské země opatření stále zpřísňují a stávající vývoj situace v celé Evropě nesměřuje k rychlému rozvolňování opatření. Myslím, že bychom všichni nyní měli dodržovat nařízení a doporučení vlády, aby se společnost co nejrychleji mohla zase vrátit k normálnímu režimu,“ dodává.

Zda bude hotel propouštět, se zatím neví. Podle Krausze se chce vedení hotelu snažit stav zaměstnanců udržet a propouštění se vyhýbat co možná nejdéle.

Ztráty je podle vedení hotelu zatím těžké odhadnout vzhledem k tomu, že není jasné, kdy by hotel mohl znovu otevřít.

Zda se k podobnému kroku rozhodnou i ostatní hotely v lázeňském městě, není jasné. „Opatření jsou zatím pro nás velmi čerstvou informací. Musíme zvážit všechny možnosti,“ zní od Alexandra Stanka, marketingového manažera hotelu Imperial.

Právě hotel Imperial nově zkouší do svého provozu zařadit projekt, který má pomoci lidem, kteří prodělali respirační onemocnění. V rámci nové osmidenní terapie chtějí bojovat s dlouhodobým oslabením, únavou a dýchacími problémy.

„Fungujeme nyní jako lázně, ne jako hotel,“ dodává Stanek z Imperialu. „Vyvinuli jsme novou lázeňskou terapii a myslíme si, že by měla cíleně pomoci pacientům s výše popsanými symptomy. Těžiště naší péče leží v oblasti respirační fyzioterapie, úpravy životosprávy a využití přírodního léčebného zdroje,“ vysvětluje vedení Imperial hotelu v tiskové zprávě.

Reklama

Doporučované