Hlavní obsah

Indičtí právníci napadli muže, kteří znásilnili 11letou neslyšící dívku, předtím je odmítli hájit

Indičtí právníci odmítli obhajovat skupinu mužů obviněných ze znásilnění.Video: Reuters

 

Reklama

V indické provincii Chennai nejméně sedmnáct mužů sedm měsíců znásilňovalo jedenáctiletou neslyšící holčičku, kterou vydírali skrze videa, jež s ní natočili. Indičtí právníci je odmítli obhajovat a při předvedení před soud je hromadně zbili.

Článek

Nejméně sedmnáct mužů od ledna znásilňovalo jedenáctiletou neslyšící holčičku v budově, ve které žila se svými rodiči. Z incidentu vzniklo několik nahrávek, kterými dívku z provincie Chennai vydírali. Mimo to ji několikrát zdrogovali. Mužům bylo mezi 23 a 66 lety.

Indičtí právníci hromadně vyplnili legální žádost, aby nikdo z nich nemusel muže zastupovat. Při předvedení před soud pak musela zasahovat policie a soudní ochranka, protože právníci muže fyzicky napadli. Vrchní soud v Madrasu zpravodajcům The Hindustan Times potvrdil, že muži nebudou mít žádného obhájce.

První, kdo dívku napadl, když se vracela ze školy, byl šestašedesátiletý údržbář výtahu, který pořídil první nahrávku. K dívce poté poslal i své známé, kteří natočili další videa. Všichni muži byli zaměstnanci bezpečnostní agentury a údržbáři. Dívka nakonec vše řekla své sestře, jež to následně sdělila rodičům.

Mužům hrozí trest smrti za znásilnění dítěte mladšího dvanácti let. Ten byl do indického práva zařazen po sérii několika případů znásilnění dětí pod dvanáct let.

Reklama

Související témata:

Doporučované