Hlavní obsah

Indové kupují českou firmu GuideVision. Majitelé si rozdělí 30 milionů eur

Foto: Seznam.cz

Indická společnost Infosys kupuje českou GuideVision.

Reklama

Českou společnost GuideVision, která radí firmám po celém světě s digitalizací, koupil indický Infosys. Její dva zakladatelé za ni dostanou v přepočtu 797 milionů korun. Obchod by měl být uzavřen příští rok.

Článek

Indická nadnárodní korporace Infosys kupuje pražskou společnost GuideVision za 30 milionů eur (797 milionů korun). Teprve šestiletá česká firma se zaměřuje na řízení firemních IT systémů a poradenství v oblasti digitalizace.

Zakladateli a majiteli firmy GuideVision jsou Norbert Nagy a Pavel Müller. Ti také mimo jiné spoluzakládali a dosud na půl spoluvlastní crowdfundingový portál Hithit a další aktivity mají pod svou firmou AspectWorks Group. Indové v jejich firmě GuideVision koupili 100procentní podíl. Podle očekávání by měla být transakce završena příští rok.

„Tato akvizice je důležitým mezníkem na naší cestě k budování schopností souvisejících s digitálními prioritami našich klientů. Tento krok znovu potvrzuje náš závazek k rostoucímu ekosystému ServiceNow,“ uvedl prezident společnosti Infosys Ravi Kumar.

Hlavní devízou firmy GuideVision je partnerství s americkou společností ServiceNow, jejíž cloudová platforma je na korporátním trhu velmi žádaná. Spolupráce tak firmě přináší expanzi do zahraničí a každoroční růst. Čistý obrat GuideVision loni vyskočil o 30 procent na 325 milionů korun a čistý zisk dokonce o polovinu na 43 milionů korun.

„Spojení GuideVision s Infosys přináší rozšířené portfolio služeb, které můžeme nabídnout našim zákazníkům na jejich cestě k digitální transformaci. Globální stopa firmy Infosys je vzrušující příležitostí pro zákazníky i zaměstnance GuideVision,“ uvedl spoluzakladatel GuideVision Nagy.

„Jsme rádi, že se stáváme součástí rodiny Infosys, a pevně věříme, že sdílené hodnoty jsou do budoucna skvělým základem pro naše společné cíle. Naše společné znalosti dále podpoří digitální transformaci našich zákazníků na evropském trhu,“ doplnil Müller.

Po oznámení koupě GuideVision vzrostly akcie Infosysu o čtyři procenta. Tržní hodnota společnosti, která se rovněž zaměřuje na poradenství a digitalizaci, se nyní pohybuje kolem 50 miliard dolarů.

Reklama

Doporučované