Hlavní obsah

Invalidní vozík pro psy od brněnské firmy má cenu Red Dot za design

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Invalidní vozík pro psy, který vyrábí brněnský startup AnyoneGo, získal mezinárodní ocenění Red Dot Award v kategorii produktového designu.

Článek

Firma, která vozíky vyrábí na míru pomocí 3D tisku, o tom dnes informovala v tiskové zprávě. „Za svou dlouhou kariéru designéra jsem získal mnoho zkušeností a úspěchů, ale ocenění Red Dot Design Award mezi nimi dosud chybělo. Mám proto obrovskou radost, že jsme nyní v této prestižní celosvětové soutěži, která klade důraz na spojení funkčnosti a krásy, dokázali uspět,“ uvedl hlavní designér AnyoneGo Jan Jiránek.

Pohybové pomůcky pro zvířata začala firma po tříletém vývoji prodávat loni na podzim, na začátku letošního roku je začala nabízet i v zahraničí. Víc než sto vozíků slouží handicapovaným psům v Česku, další pak ve Francii, Německu, Itálii, na Slovensku nebo v Polsku. Vozíky vyrábí firma ve čtyřech základních velikostech a pěti barvách. Pro psy vyvinuli v AnyoneGo také ortézy na přední zápěstí a chodicí vaky.

Kromě toho společnost dokončuje skládací invalidní vozík pro lidi, který přihlásila k patentové ochraně pro celou Evropu.

Uznávaná světová cena za design Red Dot Award je udělována každoročně od 50. let minulého století ve třech základních kategoriích. Jsou to designový koncept, komunikační a produktový design. Oceněné produkty vybírá mezinárodní komise.

Reklama

Doporučované