Hlavní obsah

Jste Babiš, Bartoš nebo Volný? Vyzkoušejte předvolební kvíz

aktualizováno •

Vyzkoušejte si hlasování ve Sněmovně. Odpovězte na 40 otázek a zjistíte, kterému poslanci nebo poslankyni je váš názor nejbližší.

Reklama

Článek

Volby do Poslanecké sněmovny se budou konat v pátek a v sobotu 8. a 9. října 2021. Řada současných zákonodárců se do Sněmovny vrátí a vy si můžete nyní zkontrolovat, jak moc se jejich rozhodování shoduje s vašimi postoji. Inventura pomáhá i v orientaci, jak se rozhodují strany a hnutí a kdo nejlépe reprezentuje zrovna vás.

Vyplnění kalkulačky je jednoduché, hlasujete jako poslanci ve Sněmovně. U některých zákonů se jedná o jejich zamítnutí nebo podporu, aby se vůbec projednávaly.

Lze vybrat odpověď na otázku, nebo otázku přeskočit. Na závěr se zobrazí seznam poslanců a poslankyň řazený sestupně podle shody, jakou s vámi dosahují. Získáte tedy výsledek, ke kterým současným zákonodárcům máte nejblíž.

Je také možné zobrazit seznam hlasování za každého jednotlivého poslance / poslankyni a srovnávat až tři osoby mezi sebou, a to včetně možnosti vašich odpovědí.

Nově si také můžete uložit historii vyplněné kalkulačky do prohlížeče a kdykoli ji znovu zobrazit.

Volba otázek proběhla na základě kvalitativního výzkumu u nejširší veřejnosti a po konzultacích s experty, mimo jiné i z neziskového sektoru, a také se samotnými zákonodárci.

Co je inventura hlasování

Je to druh volební kalkulačky, která místo obecných otázek obsahuje skutečná hlasování, k nimž došlo za období v zastupitelském sboru (např. v parlamentu či v zastupitelstvu). Díky nim se uživatel/ka dozví, do jaké míry hlasovali jednotliví volení zástupci a zástupkyně stejně, jako by se při hlasováních rozhodoval on/a.

Autorem je sdružení KohoVolit.eu, které tradičně připravuje předvolební inventury hlasování (za celé uplynulé období orgánu) i každoroční inventury hlasování (obsahují důležitá hlasování uplynulého roku).

Analýza docházky poslanců za celé funkční období

Reklama

Doporučované