Hlavní obsah

Investice za 2,5 miliardy se vyplatila. Ronaldo po italské Serii A zaválel i v Lize mistrů

Sestřih toho nejlepšího z víkendových zápasů italské Serie A.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Portugalský bombarďák Cristiano Ronaldo dal madridskému celku tři góly a vyřadil ho z Ligy mistrů. Zároveň vyrovnal v počtu hattricků v milionářské soutěži dlouholetého konkurenta Lionela Messiho. Jak „CR7“ válí v italské lize? Na to se můžete podívat nahoře v článku nebo každé pondělí v magazínu TOP Fotbal na Televizi Seznam.

Článek

Vyhecované osmifinále Ligy mistrů nabídl souboj Juventusu s Atléticem Madrid. „Stará dáma“ předvedla výborný výkon a madridský celek nakonec senzačně vyřadila. Po prvním zápase si sice ze španělské metropole odvezla prohru 0:2. Ale na domácím stadionu se na Simeoneho tým snesla ofenzivní smršť a Juventus souboj rozhodl gólem z 86. minuty. Domácí zvítězili 3:0 a jediným střelcem zápasu byl Cristiano Ronaldo.

Nejen hráč, ale i značka

V Juventusu moc dobře věděli, proč Ronalda kupují. „CR7“ není jen jeden z nejlepších hráčů světa, ale i obrovský přísun peněz. Počáteční investice „Staré dámy“ byla přes 100 milionů euro. Italové Ronalda přivedli z madridského Realu. Důvod, proč se rozhodli investovat takovou sumu, je prostý. Portugalec přivedl nové sponzory, zvýšil hodnotu klubu, vzrostla prestiž italské ligy a jako bonus navíc Ronaldo – umí hrát fotbal.

A to dokázal ve zmíněném osmifinále Ligy mistrů. Juventus by titul ze Serie A vyhrál i bez Ronalda, ale prohru 0:2 s Atléticem Madrid by jen těžko obracel bez historicky nejlepšího střelce milionářské soutěže. A Ronaldo znovu dokázal, že velké zápasy prostě umí.

Do klubové kasy po postupu přitekly další peníze a může být ještě lépe. Juventus ukázal, že dokáže zvládat i důležitá utkání na evropské scéně. Není tak vyloučeno, že se italská mašina dostane klidně až do finále.

Reklama

Doporučované