Hlavní obsah

Irácký migrant podezřelý ze znásilnění a vraždy čtrnáctileté dívky opustil Německo

Podezřelý migrant nejspíše opustil Německo.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

Hlavním podezřelým v případu znásilněné a uškrcené čtrnáctileté německé židovské dívky je irácký migrant. Ten se pravděpodobně vrátil se svou rodinou zpět do vlasti. Druhý podezřelý, 35letý žadatel o azyl z Turecka, je ve vazbě.

Článek

Němečtí policisté ve čtvrtek vyhlásili pátrání po iráckém migrantovi. Ten měl v blízkosti německého města Mohuč znásilnit čtrnáctiletou dívku Susannu. Policie ji pohřešovala od 22. května. Její tělo bylo nalezen tuto středu blízko vlakové trati.

Hlavním podezřelým je dvacetiletý Iráčan Ali B., který měl před pár dny odcestovat i se svou rodinou zpět do Iráku. Druhým podezřelým je pětatřicetiletý migrant z Turecka. Toho policisté zatkli pár hodin po nálezu dívčina těla. Oba podezřelí žili v uprchlickém centru ve Wiesbadenu, které je přes řeku od Mohuče.

Upozornění na to, kde vyšetřovatelé najdou dívčino tělo, přišel na policii v neděli oznámit třináctiletý migrant, který zároveň jmenoval jednoho podezřelého.

Ali B. se měl do Německa dostat údajně v říjnu 2015 přes Turecko a Řecko. Německé noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung napsaly, že uprchl i se svojí rodinou, aby se vyhnul trestnímu řízení. Deník Wiesbadener Tagblatt napsal, že Ali B. byl Susannin přítel. Podle serveru Deutsche Welle měl být podezřelý z dalších trestných činů jako ozbrojený střet nebo loupež.

Dívka i její matka byly členkami židovské komunity. Možnou spojitost mezi dívčiným náboženským smýšlením a její vraždou policie vyvrátila.

Reklama

Související témata:

Doporučované