Hlavní obsah

Irská zpěvačka Sinéad O'Connorová konvertovala k islámu

Zpěvačka Sinéad O'Connorová konvertovala k Islámu.Video: Youtube.com

 

Reklama

Zpěvačka Sinéad O'Connorová se v minulosti ostře vymezila proti katolické církvi, kvůli neprošetření případů kněžích zneužívajících děti v Irsku. Také jí byla diagnostikována bipolární porucha.

Článek

Irská zpěvačka Sinéad O'Connorová oznámila, že konvertovala k islámu. Na svém twitterovém účtu uvedla, že přijala arabské jméno Šuhadá.

Přechod k muslimské víře je podle Sinéad „rozhodnutí, které vyplyne z každé inteligentní teologické cesty“.

O'Connorová, která se proslavila hlavně hitem Nothing Compares 2 U z roku 1990, poděkovala ostatním muslimům za podporu. Zveřejnila také video, na němž zpívá azán, jímž jsou muslimové svoláváni k modlitbě. Na jiném videu zase odříkává s podporou jednoho irského imáma šahádu, vyznání víry.

Zpěvačka si minulý rok změnila jméno na Magdu Davittovou, stejný rok zveřejnila na svém Facebooku video, kde přiznala, že v minulosti měla sebevražedné myšlenky. Server The Independent uvedl, že O'Connorová při interview s Oprah Winfreyovou v roce 2007 řekla, že chtěla spáchat sebevraždu v den svých 33. narozenin. The Independent také uvádí, že zpěvačka trpí bipolární poruchou.

Britská BBC připomíná, že to není poprvé, co 51letá zpěvačka veřejně mluví o náboženství. V roce 1992 vzbudila značné kontroverze, když v živém vysílání jedné z amerických televizí roztrhala fotografii papeže na protest proti ututlávání pedofilních afér irských kněží. Koncem 90. let se zase nechala od biskupa nezávislé katolické skupiny v Lurdech vysvětit na kněžku, což římskokatolická církev neuznala.

Reklama

Doporučované