Hlavní obsah

Irský bouřlivák McGregor podruhé oznámil konec kariéry v MMA

McGregor se podruhé loučí s profesionální kariérou zápasníka smíšených bojových umění.Video: Marek Martinovský, AP, Reuters

 

Reklama

Irský zápasník MMA Conor McGregor na Twitteru uvedl, že končí s profesionální kariérou. Je to už podruhé, co oznámil úmysl odejít do důchodu. Třicetiletý bývalý šampion UFC to oznámil pět měsíců od svého posledního zápasu.

Článek

„Dnes jsem se rozhodl odejít ze sportu známého jako smíšená bojová umění. Svým starým kolegům přeji postup při dalších zápasech. „Chlapi, dejte si na mě pořádné Piňa Colady!“ napsal irský bouřlivák v oznámení, které zaskočilo fanoušky po celém světě.

McGregor před necelým půlrokem ve finále šampionátu MMA v Las Vegas prohrál s Rusem Chabibem Nurmagomedovem. Zápas mezi Dagestáncem Chabibem a Irem McGregorem byl nejsledovanějším v historii UFC.

Velké mediální pozornosti se těšil také zápas s boxerským světovým šampionem Floydem Mayweatherem. Z obou zápasů si McGregor, ačkoliv jako poražený, odnesl odměnu ve výši desítek milionů dolarů.

McGregor je taktéž prvním zápasníkem v historii smíšených bojových umění, kterému se podařilo získat titul v kategorii pérové i lehké váhy, obojí v roce 2016.

Dvojnásobný šampion původem z Dublinu se v posledních měsících dostával často do problémů se zákonem. Naposledy byl zatčen poté, co rozbil telefon fanouškovi, který si ho bez dovolení vyfotil.

Irský zápasník oznámil konec kariéry už jednou, a to v roce 2016. Tehdy prohrál zápas s Natem Diazem. Později se mu však podařilo nad svým předchozím pokořitelem zvítězit a do ringu se opět naplno vrátil.

Reklama

Doporučované