Hlavní obsah

Islanders mají v NHL ostudu. Na jejich zápas přišel stejný počet lidí jako na českou extraligu

Foto: Profimedia.cz

Na zápasy New Yorku Islanders nechodí diváci.

Reklama

New York Islanders mají problém. Hokejově se jim daří, ale fanoušci na jejich zápasy nechodí. Na utkání proti hvězdami nabitému San Jose Sharks jich přišlo jen 8 790.

Článek

New York Islanders porazili San Jose Sharks 4:0. To je pro tým trenéra Barryho Trotze obrovský úspěch. Vždyť před sezonou odešla největší hvězda – kapitán John Tavares. A naopak San Jose posilovalo, ve svých řadách má teď i Erika Karlssona a pomýšlí na Stanley Cup.

Islanders by tak mohli být v dobré náladě. Jenže problém mají jinde. Na zápas přišlo pouhých 8 790 fanoušků. Kapacita haly v Brooklynu je přitom necelých 16 tisíc. A pro porovnání, na zápas Islanders přišlo pouze o dva diváky víc než na extraligový duel Dynama Pardubice s Kometou Brno z minulého týdne. A podobný počet fanoušků chodí na domácí zápasy Sparty do pražské O2 areny.

Fanoušci na sociálních sítích si stěžují. Návštěva je tristní a dělá špatné jméno nejen organizaci New York Islanders, ale i celé NHL.

Islanders se s nízkou návštěvností potýkají delší dobu, v posledních sezonách chodí na zápasy v průměru čím dál méně lidí. Jenže pondělní návštěvnost je pro tým z New Yorku novým dnem. Méně než deset tisíc lidí přišlo do Barclays Center minulý rok pouze při neatraktivním duelu s Arizonou.

Fanoušci sice stále můžou být nešťastní z toho, že jim odešel John Tavares, pravý důvod nízké návštěvnosti bude ale jinde. Příznivcům Islanders aréna nevyhovuje, z většiny míst není na ledovou plochu ideálně vidět, hala má velmi přísný návštěvní řád, a hlavně má i nekvalitní led.

I proto se vedení Islanders rozhodlo se letos vrátit na část domácích zápasů do haly Nassau Coliseum. Tedy do haly, ze které Islanders před čtyřmi sezonami utekli do Brooklynu. Hala Nassau je zastaralá a vedení organizace si myslelo, že do Brooklynu přitáhne více lidí.

Jenže opak je pravdou a Islanders doufají, že jejich nová hala ve čtvrti Belmont Park vyroste co nejrychleji. Hotová má být za tři roky a pojmout by měla až 18 tisíc lidí. Islanders tak nezbývá než doufat, že jim za tři roky tolik fanoušků ještě zbude.

Reklama

Související témata:
San Jose

Doporučované