Hlavní obsah

Berlusconi dopadl jako Miloš Zeman. Italského politika zaskočila u voleb polonahá aktivistka

Aktivistka z hnutí Femen zaskočila u voleb Silvio Berlusconiho.Video: AP

 

Reklama

Aktivistka z hnutí Femen narušila hlasování Silvio Berlusconiho v Miláně. Bývalý premiér Itálie hlas odevzdal krátce poté, co ochranka ženu z místnosti vyvedla.

Článek

Odevzdání volebního hlasu bývalého italského premiéra Silvio Berlusconiho, který kandiduje za stranu Forza Italia v nedělních parlamentních volbách, narušila aktivistka hnutí Femen.

Ve chvíli, kdy předstoupil před volební komisi, vyskočila na stůl polonahá žena. V italštině pak v místnosti plné novinářů křičela: „Čas vypršel, Berlusconi! Skončil jsi!”

Berlusconi volební místnost okamžitě opustil, po několika vteřinách pak ženu vyvedla ochranka. Expremiér se poté do místnosti vrátil a hlasoval.

Bývalý trojnásobný premiér Berlusconi po sedmi letech opět usiluje o to, aby se jeho strana dostala do vlády. Sám být premiérem nemůže, má soudem zakázané veřejné volené funkce.

Výsledek ostře sledovaných italských voleb je přitom podle odhadů nejistý. Podle agentury AP je nejpravděpodobnější vznik koaliční vlády s těsnou většinou pod hlavičkou Berlusconiho strany Forza Italia.

Naposledy se hnutí Femen v českých médiích objevilo v souvislosti s prezidentskými volbami v České republice na začátku letošního roku. Ukrajinka Angelina Diashová tehdy při prvním kole volby zaskočila Miloše Zemana a jeho ochranku, když polonahá před prezidenta vběhla a anglicky křičela „Zeman je Putinova děvka”.

Diashová byla poté ve zrychleném soudním řízení vyhoštěna z Česka.

Reklama

Související témata:

Doporučované