Hlavní obsah

Italský býk ovládne moře. Lamborghini přišlo s ultrarychlou jachtou

Další luxusní automobilka míří na moře. Emblém ultrarychlé jachty zdobí býk.Video: The Italian Sea Group/Tecnomar/Lamborghini

 

Reklama

Zatímco se na oblohu vracejí problémové boeingy a klasické automobilky stále oznamují propady, jedna luxusní stáj hlásí, že její vzpínající se býk se bude prohánět po vodě - a to hned jako jeden z nejrychlejších.

Článek

Lamborghini uvede na trh nový model ze své dílny o výkonu dosahujícím 4000 koní - nejde však o auto. Luxusní automobilka vyrobí svoji vůbec první superjachtu, uvádí magazín Forbes.

Třetí na vodě, první v rychlosti

Konkurenční Bugatti a Porsche sice ohlásily spuštění na vlny mnohem dříve, jejich plavidla jsou však mnohem větší a spíše výletová. Italská stáj se na rozdíl od nich drží toho, v čem se od tradičních podniků liší i na čtyřech kolech - tedy lehkosti a rychlosti. A tím by měla bodovat i její jachta.

Kopíruje design aut

Lamborghini 63 je skutečně superlehká loď, při délce 19,2 metru váží jen 24 tun. Tvar a materiál paluby totiž poměrně nápadně kopíruje známé vozy luxusní automobilky - typická uhlíková vlákna jsou všudypřítomná. K ovládání navíc nechybí ani známá tlačítka START a STOP a trojramenný volant.

Limitovaná edice v nejrychlejší pětce

Každý ze dvou motorů V-12 lze na panelu ovládat zvlášť, dohromady ale jachtě propůjčují výše uvedenou koňskou sílu a rychlost 60 uzlů, tedy asi 110 km/h, která ji podle žebříčků některých magazínů řadí do první pětice nejhbitějších luxusních plavidel na hladině světových moří.

Italská automobilka na plavidla spolupracuje s designérem jacht Tecnomar a společností z oboru The Italian Sea Group. První model by mohl ke svému kupci dorazit už začátkem roku 2021. Přesnou cenu firmy nezveřejnily, při limitované edici o 63 kusech se ale uvažuje nejméně o třech milionech dolarů, tedy více než 70 milionech korun.

Reklama

Doporučované