Hlavní obsah

Ivan Trojan jako Šarlatán i Bourák: O lásce k herectví i ke sportu

Hostem Ušáku Jaromíra Bosáka byl Ivan Trojan.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Lidský život je lemován rozhodnutími. Některá z nich nám poté ovlivní celý další život. Ivan Trojan měl před očima dlouho kariéru ligového basketbalisty, ale nakonec se rozhodl jít ve stopách otce a stát se hercem.

Článek

A nebylo to špatné rozhodnutí.

Ke sportu měl kladný vztah vždy. Ať už jako aktivní sportsman, nebo jako fanoušek pražského klubu Bohemians Praha 1905. Ale fotbal byl až druhým sportovním odvětvím. Basketbal byl přece jen o něco výše, byť ho tělesná výška k souboji pod koši příliš nevybízela. Fotbal přišel výrazně později, ale zase to stačilo k tomu, aby si za svou milovanou Bohemku zahrál část druholigového zápasu.

Dalo by se mluvit o smůle, pokud přijde řeč na korovinarový atak. Ivan dokončil se svými spolupracovníky dva filmy těsně před jeho dopadem, které si tím pádem budou muset počkat na uvedení do kin ještě drahnou dobu. Přitom Šarlatán už za sebou má úspěch na Berlinale i solidní marketingovou kampaň, ale všechno bude muset přijít ještě jednou.

Během své kariéry, byť ta filmová byla nastartována až v jeho 35 letech, se dopracoval až na vrchol. Doma má už šest Českých lvů a zdaleka to nemusí být konečný počet. Vzhledem k tomu, jak je Ivan pracovitý a svědomitý v přípravě, může dle mého klidně ještě jednu vitrínu na trofeje přikoupit. A to jsem nezapočítal ceny divadelní.

Takřka celá rodina – otec, manželka i syn Josef – je herecká. Právě v Šarlatánovi hraje jednu postavu společně se synem. A i když pro Josefa nebude jednoduché prosadit se v branži, v níž je otec velkou hvězdou, má podle Ivana talent. Jen musí být dostatečně pracovitý. Nejlépe tak jako táta… O tom všem vypráví Ivan Trojan v Ušáku 108.

Reklama

Doporučované