Hlavní obsah

Jak se žije v izolaci. Tohle vidí v domovech důchodců pečovatelé

Jak vypadá život za zdmi kobyliského zařízení pro seniory v covidové éře?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Společenský život v domovech seniorů vystřídala izolace a stesk po rodině. Psychická deprivace seniorů jako téma přitom často zůstává na pozadí aktuálních událostí. Jak to vypadá za zdmi domova v Kobylisích?

Článek

Vybarvování omalovánek, karty, povídání, nebo třeba trénování paměti. I když v domovech důchodců panují striktní opatření kvůli koronaviru, utlumený společenský život se pečující personál snaží seniorům zajistit alespoň na pokojích.

V rámci unikátního natáčení vznikl pro Seznam Zprávy autentický záznam toho, jak momentálně v covidové éře a za přísných opatření vypadá část dne v životě seniorů i jejich ošetřovatelů v místě, kterému se – podobně jako dalším seniorským zařízením v zemi – nevyhnula nákaza infekční chorobou. Aktuálně jsou v Domově pro seniory v pražských Kobylisích už „jen“ jednotky případů nakažených.

V sérii „My“ reportérka Šárka Kabátová běžně natáčí v nejrůznějších komunitách české společnosti a představuje známé i neznámé fenomény. Za současného stavu a „zamrznutí“ společenského života alespoň nabízí témata aktuální s covidovou tematikou.

Další reportáže o české společnosti z publicistické dílny Seznam Zpráv najdete na stránce pořadu.

Reklama

Doporučované