Hlavní obsah

„Já bych je zpohlavkovala, na Zimolu si zajdu!“ 89letá členka ČSSD nevěří Babišovi a zlobí se na šéfy své strany

„Babišovi nevěřím, nevím, proč tam naši mermomocí chtějí,“ říká devětaosmdesátiletá členka ČSSD. Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výpověď zasloužilé členky sociální demokracie, která v stranickém referendu o vstupu ČSSD do vlády hlasovala mezi prvními.

Článek

Z pražských malostranských paláců se debata o vládě přesunula do hospod a kulturních domů po celé zemi. V nich se scházejí místní sociální demokraté, aby v referendu rozhodli, zda chtějí, aby jejich strana šla do Babišovy vlády.

Otázka, která ČSSD zásadně rozděluje.

Řadoví členové strany si sice náramně považují, že poprvé mohou spolurozhodovat o tak důležité věci, pro stranické vedení v čele s Janem Hamáčkem a Jiřím Zimolou tím však vznikají krom podpory i komplikace.

Mnozí členové ČSSD naplno využívají možnost otevřeně se vyjádřit. Patří mezi ně devětaosmdesátiletá sociální demokratka, která se v hlasování k případné vládě vyslovila mezi prvními - na stranické schůzi místní organizace v Praze 6.

Ženě, jejíž rodiče byli členy sociální demokracie a ona sama do ní vstoupila už v 16 letech, se navržená spolupráce s Andrejem Babišem nelíbí.

„Lidé jsou otrávení naší politikou. Naši páni, nevím proč, usilují mermomocí o ta nejlepší místa. Měli by trochu víc přemýšlet. Od voleb utekl velký čas, lidé už jsou rozezlení. Ať si to naši páni uvědomí. Já bych je zpohlavkovala,“ říká dáma v rozhovoru na kameru, ale vzhledem ke svému věku si už nepřeje uvést jméno. „A Zimola, ten to ode mě schytá, na toho já si zajdu,“ dodává.

„Za rok mi bude 90, já jsem sociální demokracii obnovovala po roce 1989,“ říká. „Já Babišovi nevěřím. Mám strach, že to bude to samé, co to bylo předtím,“ připomíná spolupráci s Babišem v minulé vládě, po níž sociální demokraté přišli ve volbách o téměř 650 tisíc voličů.

Reklama

Doporučované