Hlavní obsah

„Já nejsem orgán!“ zlobí se hejtmanka a místo koblih nabízí raději buchty

Podívejte se na video, kde je mimo jiné i hádka s jedním dost neodbytným notorickým stěžovatelem o to, jestli hejtmanka je, či není „orgán“.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Václav Dolejší vyrazil s kamerou za hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou, které Babiš veřejně vytkl papalášství. Kampaň si dělá šéfovi navzdory.

Článek

Na stole jsou připraveny tvarohové buchty, které napekla středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. Nádvoříčko muzea v Mělníku ožívá, právě tu začíná akce nazvaná „hejtmančin úřední den v regionu“. Plakátky po městě slibují, že si sem můžete přijít „popovídat o vašich starostech, ale i radostech“.

Člověk by na akci místopředsedkyně Babišova hnutí ANO místo buchet čekal spíše koblihy. „Ty jsou mastné a smažené, nejsou úplně zdravé. Sice jsou možná symbolem našeho hnutí, ale to neznamená, že je musím dělat doma. My o ně moc nestojíme,“ směje se Jermanová.

Takhle odmítat koblihy sice není přímo vzpoura ani rebelie, ale přece jen určitá symbolika v tom je. Jemně řečeno – Babiš s Jermanovou se vzájemně moc nemusejí. Šéf hnutí ANO si už po krajských volbách před čtyřmi lety nepřál, aby se stala hejtmankou, i když vyhrála. A teď před podzimní obhajobou zase Babišovi v analýze vyšlo, že právě ona je velkou slabinou ANO v krajských volbách.

Přesto se devětačtyřicetileté političce minule i teď podařilo navzdory předsedovi udržet v čele kandidátky: „To není o vydupání, ale asi rázná jsem. Kdybych nebyla, tak spoustu věcí neprosadím.“

Jermanová má na kontě skutečně hodně afér. Jestli něco vystihuje její vládu ve středních Čechách, tak je to arogance a papalášství. Jen malý výčet: její manžel používal služební auto a také pro něj žádala v nemocnici VIP zacházení, naposledy zase podala trestní oznámení na záchranářku, která upozornila na nedostatek ochranných pomůcek.

Sama si ale žádné problémy nepřipouští: „Já žádné kauzy a kauzičky nevnímám, lidé mi na setkáních nic takového nevyčítají.“

Podívejte se na další díl pořadu Neboli Václava Dolejšího. Uvidíte, jak hejtmanka reaguje na potíže a žádosti lidí, kteří se k ní odvážili.

Reklama

Doporučované