Hlavní obsah

Jablonecká nemocnice bude mít dva týdny uzavřený hlavní vchod

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Městská nemocnice v Jablonci nad Nisou bude mít od středy kvůli rekonstrukci zhruba dva týdny uzavřený hlavní vchod. Dovnitř budovy se bude možné dostat přes vstup, který v běžném provozu slouží pro rychlou záchrannou službu.

Článek

Pacienti a návštěvníci Městské nemocnice v Jablonci nad Nisou budou muset od středy použít vstup, který v běžném provozu slouží pro rychlou záchrannou službu. Hlavní vchod totiž čeká dvoutýdenní rekonstrukce.

Podle mluvčí nemocnice Jany Válkové se bude upravovat prostor vestibulu. „Bude se jednat o modernizaci povrchů, nové uspořádání kávomatů a bankomatu a o revitalizaci třetí čistící zóny,“ uvedla Válková. V budoucnosti to podle ní umožní vytvořit tam v případě potřeby triáž, aby se venku nemusel stavět mobilní stan, tak jako na jaře v souvislosti s pandemií koronaviru. V jablonecké nemocnici je jedno z odběrových testovacích míst na koronavirus.

Jablonecká nemocnice s 377 lůžky je městskou příspěvkovou organizací. Téměř kompletně byla vybudována v letech 1997 až 2002, v posledních deseti letech investovala do rozvoje a vybavení dalších 526 milionů korun. Největší investicí za poslední léta byla výstavba letos dokončené pětipodlažní budovy, jež stála téměř 165 milionů korun a celou ji zaplatilo město Jablonec. Jde o pavilon intenzivní medicíny.

Reklama

Doporučované